Vakantie Italië – Dag 11

Verslag van onze vakantie in een appartement van Antico Borgo in San Martino, Riparbella, Italië – 9 t/m 23 juli 2015

Zondag 19 juli

Na de intensieve dag van gisteren slapen de meiden flink uit. Pas rond kwart over acht horen we ze kletsen. Nou is het wel zo dat er rond 6 uur een hoop gestommel in het appartement boven ons was. Daarvan zijn Joke en de meiden wakker geworden. Ik heb er niets van gemerkt. Toen de boel dus eenmaal weer in slaap was hebben ze goed doorgeslapen. We zijn deze keer dus vrij laat bij het ontbijt. Het is er een drukte van jewelste. Waar we in het begin van onze vakantie echt nog veel rust hadden, is het langzaamaan steeds drukker geworden. Nu is het bij de ontbijtzaal zelfs zo druk dat er maar amper tafeltjes vrij zijn. We zitten het liefste binnen, na de ervaring met wespen vorige week.

Na een ruime week vakantie hebben we zo onze vaste routine in het ontbijt gevonden. Het ontbijt dat ik, nu al zo’n beetje standaard, afsluit met een cappuccino. Sarah eet vooral cakejes, die zijn er ook in overvloed. Lotte heeft niet alleen een vaste routine in wat ze eet bij het ontbijt, maar ook erna. Steevast vraagt ze als ze klaar is met eten of ze even naar het speeltuintje mag. Dat mag dan en dan wandelt ze vrolijk richting het veldje met wat kleine speeltoestellen. Zo leuk om te zien hoe Lotte ook groeit en zelfstandiger wordt tijdens de vakantie. Haar routine eindigt met dat ze na een paar minuten terug gewandeld komt en vraagt of ze de sleutel mag. Dan gaat ze vast naar het appartement. Meestal is rond die tijd Sarah ook uitgegeten en wandelen ze samen kletsend terug. Joke en ik hebben dan even een rustig momentje samen en hebben het over onze kleine schatten.

De rest van de dag brengen we door aan en in het zwembad. Mijn rug is inmiddels wat minder rood en dus durf ik met goed insmeren ook wel weer de zon in. Ik ga met Lotte even een balletje overgooien in het kinderbadje en even later verhuizen we naar het grote zwembad. Onze Belgiërs, die ook inmiddels door Lotte en Sarah gewoon Belgen genoemd worden, zijn ook naar het zwembad gekomen. Als ik met Lotte terug kom ligt Joke met de mevrouw te praten. Zij zijn hier een week en zijn met de auto gekomen. Het valt de vrouw wat tegen. Zij hebben er ook geen ontbijt bij zitten en hebben best veel betaald. Omdat hun kinderen wel een keer wilden ontbijten hebben ze dat wel gedaan, maar ze betaalden er 7 euro per persoon voor. Ja dat is ook wel veel. Ik ben blij dat wij het er bij in hebben zitten. Later trekt Joke haar 50 baantjes, die ze tot nu toe bijna iedere dag heeft weten te maken en spelen de meiden een potje kaart.

De meiden spelen een potje kaart op de kant
De meiden spelen een potje kaart op de kant
Joke trekt haar baantjes in het zwembad
Joke trekt haar baantjes in het zwembad

’s Avonds eten we in het appartementje. Ik maak weer een pasta klaar en Joke eet die mee, maar met courgette als pasta. Terwijl ik aan het koken ben gaat Sarah op het terrasje voor het appartement zitten. Ze leest haar Donald Duck vakantieboek. Ze wil buiten zitten, omdat ze hoopt dat ze Fran, het Belgische buurmeisje nog tegen zal komen. Ze had er al even op de deur geklopt, maar kreeg geen gehoor. Waarschijnlijk zijn ze even een boodschap doen of ergens gaan eten. Na een tijdje komt Sarah vragen of ze de poes wat eten mag geven. Er lopen hier meerdere poezen rond, waarvan er eentje een naam heeft volgens Sarah. Ze noemt deze Roma, omdat Rosalie haar eerder verteld had dat deze poes zo zou heten. Bij Rosalie kreeg de poes stukjes worst. Wij vinden dat geen goed idee. Sarah mag haar wel een bakje water geven. Dat doet ze en de poes drinkt er gretig van.

Sarah geeft poes Roma een bakje water
Sarah geeft poes Roma een bakje water

Gisteravond hebben we uitgezocht wat we als laatste uitstapje willen doen. Eerder is een bezoek aan Elba al afgevallen. Dat werd echt te duur. Voor de overtocht alleen al zouden we voor een retourtje met het gezin ruim 100 euro kwijt zijn. En eigenlijk zou je er met de auto heen moeten, dan werd het nog duurder. Voor Elba in de plaats willen we wel een dagje naar Florence of Siena. Joke had ergens op internet gelezen dat iemand met de trein naar Florence was geweest. Dat kan op zich best leuk zijn om te doen. Na een beetje zoeken blijkt er inderdaad een rechtstreekse trein van Cecina naar Florence te gaan. Deze doet er ruim 2 uur over. Nou is dat op zich niet zo erg, maar ook hier is het best prijzig. Dan dus toch maar met de auto. Nog even wikken en wegen of we misschien toch naar Siena gaan, omdat het daar net iets rustiger lijkt. Uiteindelijk hakken we de knoop door en wordt het Florence. Omdat daar op dinsdag wat meer leuke markten zijn, gaan we op dinsdag ons laatste uitstapje doen. Morgen dus nog een rustig dagje, die we zullen doorbrengen aan zee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s