Dag 15 – Maandag 7 augustus 2017

We hebben allemaal wonderbaarlijk goed geslapen in het huisje zonder gordijnen. Natuurlijk ben ik weer degene die het eerste wakker is. Het licht schijnt naar binnen, het is pas kwart over zes, maar op de één of andere manier als ik ’s morgens wakker wordt dan is mijn lichaam meteen in een wakker stand die niet meer wil slapen. Iedereen om me heen slaapt nog. Ontzettend fijn trouwens! Pas rond half negen worden Sarah en Lotte wakker. We staan rustig op en eten een klein ontbijtje. Er was nog maar een half brood over van het brood dat we gisteren bij de soep hebben gegeten. Het komt er op neer dat we allemaal anderhalve snee brood hebben. Gelukkig hebben we ook een zakje mini kaneelbroodjes en die helpen wel om een gevulder gevoel te krijgen.

Na het ontbijt willen we even naar de winkel en meteen het strand verkennen. Anneli vertelt hoe we bij Knäbäckshusen strand kunnen komen. Dat is maar een paar kilometer verderop. Ik volg de bordjes, terwijl we eigenlijk eerst boodschappen wilden doen. Dan maar eerst even naar het strand. Eigenlijk is dat ook prima, omdat Anneli ons verteld had dat het strand hier Oostelijk ligt. Dat betekent dat de zon aan de andere kant onder gaat dan we in Nederland gewend zijn. Na de middag heb je dan geen zon meer op het strand en dan wordt het wel fris.

We parkeren de auto en volgen het bordje dat het pad naar het strand aangeeft. Het pad loopt tussen een klein bos van kleine boompjes door. Dan is er een trap naar beneden naar het strand. Een prachtige zee en smal zandstrand ligt voor ons. Het strand doet me een beetje denken aan Corfu, met de bomen zo dicht aan zee. De weersverwachting vandaag was 18 graden en een zonnetje. Ik verwachtte dus niet echt veel van zonnebaden of überhaupt aan het strand liggen, maar het is er echt warm! Doordat de wind aflandig is voel je deze niet en kun je heerlijk liggen bakken in de zon. Het is niet overdreven druk op het strand. Ik zou het omschrijven als gezellig druk, maar voldoende ruimte om een eigen plekje op het strand te vinden. We zoeken een plekje op de rand van schaduw en zon. De meiden beginnen meteen met het bouwen van een zandkasteel.

prachtigstrand
Het is echt een prachtig strand en ook de zee is heel mooi helder

Ik heb gewoon net als alle andere dagen een lange broek aangedaan, maar op het strand heb ik daar al snel spijt van. Gelukkig heb ik net als de meiden mijn zwemspullen bij me. De meiden hadden zich direct al omgekleed, ik doe dat op het moment dat mijn benen echt te warm worden in de zon. Als ik even met mijn voeten de zee voel is het water ijskoud! Het water voelt echt een stuk kouder dan het meer bij ons eerste huisje.

Na een tijdje komt Sarah vragen of ik mee wil de zee in. Ze wil graag zwemmen. Ik beloof niks, maar wil best een poging wagen. Gedrielijk stappen we hand in hand steeds een stukje verder de zee in. Maar verder dan mijn knieën kom ik echt niet. Het is echt snijdend koud water. Waarschijnlijk niet in de laatste plaats, omdat het voor de rest hier echt heerlijk warm is. Als je niet beter zou weten zou ik de temperatuur gerust inschatten op 25 graden.

De meiden vermaken zich heerlijk. Joke en ik lezen een tijdschrift. De zon zakt echter wel steeds verder achter de bomen. We moeten dus zo’n beetje elke tien minuten onze handdoek een stuk opschuiven om weer in de zon te komen. We eindigen uiteindelijk op maar een paar meter van de zee af. Sarah laat zichzelf ingraven onder het zand door Lotte. Als ze klaar zijn word ik geroepen om te filmen hoe ze “als een zombie uit het graf klimt”. Daarna is Lotte aan de beurt om ingegraven te worden. Heerlijk hoe ze zo samen spelen deze vakantie. We hebben echt het gevoel dat ze dichter naar elkaar toe groeien.

sarahingegraven
Sarah is helemaal ingegraven door Lotte

Als de schaduw ons langzaam steeds verder richting zee jaagt is het tijd om afscheid te gaan nemen van het strand. Maar niet voordat Lotte en Sarah nog even gezwommen hebben in de zee. Samen hebben ze zich vermand en de kou overwonnen.  Echt stoer! Daar zitten ze samen in de zee. Het is echt wel even lekker dat ook een beetje strandvakantie gewoon in Zweden kan!

sarahenlotteindezee
Sarah en Lotte hebben het ijskoude zeewater getrotseerd!

Na het strand doen we boodschappen bij de ICA supermarkt in Kivik. Ook bij deze supermarkt zit weer een bedelaar voor de deur. Dat was ook in Torsby het geval. Terug in het huisje eten we een verlate lunch op de tuintafel in de felle zon. Het is echt goed smeren om niet levend te verbranden, maar het is te zonde om hier niet van te genieten. Het is zelfs zo warm dat ik voor het eerst deze vakantie een korte broek uit de koffer ga halen. Na de lunch gaan de meiden samen nog even naar de trampoline, maar lang houden ze het niet vol. Ze kwamen al snel tot de conclusie dat het te warm was om te springen 🙂 . Joke en ik spelen een spelletje Carcassonne en Rummikub. Sarah leert Lotte schaken. Ze dacht in ieder geval dat ze wist hoe het moest, maar bleek wel een eigen interpretatie van de regels te hebben gehad. We eten wat later, omdat de meiden hier ook later gaan slapen.

sarahleertlotteschaken
Sarah leert Lotte schaken

sarahenlotteinbad
Sarah en Lotte in het kleine zitbad

Na het eten willen de meiden heel graag nog even in het grappige kleine zitbad. Joke en ik gaan afwassen en zetten het bad aan. Ze vermaken zich heerlijk en er wordt volop gekeuveld. Pas tegen kwart over negen gaan ze er uit en maken ze zich klaar voor het bed. Het is kwart over tien als ze pas echt gaan slapen. Voordeel is wel dat de zon dan al ruim onder is en ze dus een goed donkere slaapkamer hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s