Vakantie Italië – Dag 5

Verslag van onze vakantie in een appartement van Antico Borgo in San Martino, Riparbella, Italië – 9 t/m 23 juli 2015

Maandag 13 juli

Vandaag staat weer een rustig dagje op het programma. Lekker aan het zwembad met tussendoor een bezoekje aan de supermarkt. De meiden hebben weer goed lang geslapen en we ontbijten dus ook weer laat. Daarna vermaken we ons lekker aan en in het zwembad.

De meiden hebben lol in het zwembad
De meiden hebben lol in het zwembad

Rond het middaguur gaan we terug naar het appartement en eten wat qruesli met melk. Daarna rijden we naar Cecina om boodschappen te doen. Maar omdat het siësta tijd is rijd ik eerst even door naar het centrum. Ik was benieuwd of Cecina een beetje een leuk centrum heeft, maar wat ik er zo van zie lokt het niet uit om de auto te parkeren en uit te stappen. Ik rij dus door richting het strand van Cecina. Ik wil eerst even een ijsje eten, zodat we buiten siësta tijd boodschappen kunnen doen. Ik vind een parkeerplaats met voldoende lege plaatsen. Het is wel betaald parkeren, maar voor 2 euro mogen we er even staan. Niet dat we die twee  euro in een automaat moeten gooien, nee er zit een jongen aan een tafeltje met een parasol. Op het bord achter hem staan de prijzen. Verschillende tarieven voor verschillende tijdvakken. Het zal je baan maar wezen. In 34 graden celcius op een parkeerplaats zitten wachten tot er af en toe een auto komt. Je moet er maar zin in hebben.

We parkeren de auto en lopen richting strand. Voor de verandering is dat hier een keer dicht bij. Omdat we bij Cecina zitten is er hier geen bosrand tussen weg en strand in. We lopen er eigenlijk zo naartoe. Het strand bestaat uit kleine steentjes die richting de zee steeds meer kiezels worden. Precies waar we het strand op lopen is een soort rif gebouwd waar je op kunt lopen. Sarah wil er even op en ik loop met haar mee. Even later komen ook Joke en Lotte even een kijkje nemen. We maken er wat foto’s en lopen dan weer terug. Op de hoek van de straat had ik een Geletaria gezien, een plek waar je ijsjes kunt kopen. Sarah en Lotte kiezen voor een ijsje uit de diepvriezer, ik ga weer voor een echt Italiaans schepijsje. Joke houdt het braaf bij een watertje. Zo knap hoe zij zich aan haar nieuwe leefstijl weet te houden met al die verleidingen hier in Italië. Mijn schepijsje met chocolade, kokos en straciatella had ze zeker heerlijk gevonden, maar ze weet hem te weerstaan. De schat.

Sarah en Lotte kijken vanaf het rif de baai in
Sarah en Lotte kijken vanaf het rif de baai in

Als we het ijsje op hebben ziet Sarah een apparaat staan waar je een euro in kan doen en dan aan een knop kan draaien, waardoor er een soort eitje uit valt. Alleen is dit apparaat gevuld met stuiterballen. Ze ziet stuiterballen van Frozen en wil hier dus wel een deel van haar vakantiezakgeld aan spenderen. Lotte wil dat ook wel. We wijzen de meiden er op dat je niet in de hand hebt wat er uit de automaat zal komen, maar dat vinden ze geen probleem. Sarah gaat eerst en krijgt een bal van Thor, een karakter van Spiderman. Daarna stopt Lotte haar euro in de machine en draait. Zij krijgt Sven, van Frozen. De meiden kijken elkaar aan en zonder een woord te wisselen ruilen ze van stuiterbal. De schatten.

Inmiddels is de siësta tijd voorbij en rijden we naar de supermarkt. We halen wat boodschappen om vanavond onze eigen Italiaanse maaltijd te bereiden. Macaroni a la Ton ;-). Terwijl ik eten maak doucht Joke de meiden en daarna kunnen we lekker aan tafel. Na het eten is het bedtijd voor de meiden. Ik schrijf nog een stukje van mijn reisverslag en daarna kijken we een filmpje op de laptop. Morgen weer een drukker dagje voor de boeg, met op het programma een bezoek aan Pisa.

Een reactie op “Vakantie Italië – Dag 5

 1. hoi lief gezin,

  Janneke liet mij de blog lezen met de verslagen van de laatste dagen. Geweldig Ton, zo’n verslag ! Weet je nog dat we dat ook deden in de natuurvriendenhuizen ?
  Ik krijg zo een leuk inkijkje wat jullie allemaal beleven.
  Knap hoe jullie plannen maken en bijstellen als het anders blijkt.
  Ben heel benieuwd hoe jullie de tocht en bezoek naar Pisa gaan beleven!
  Hopelijk zijn er ook ei automaten te vinden.
  Ik wens jullie nog een heerlijke tijd daar in het Italiaanse. Opmerkelijk dat het er zo druk is bij de stranden.
  Ga door met de blog. Wij genieten ervan ! Ook mooie foto’s.
  dag dag knuffel kus

  oma

  (ik weet de inlogcode van faceboek niet dus kan pas thuis kijken !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s