Vakantie Italië – Dag 2

Verslag van onze vakantie in een appartement van Antico Borgo in San Martino, Riparbella, Italië – 9 t/m 23 juli 2015

Vrijdag 10 juli

Na een rustige nacht staan we rond 8 uur op. We maken ons klaar om na het ontbijt meteen richting zwembad te kunnen. Bij ons verblijf zit ontbijt inbegrepen. Vlak naast ons appartement is de ontbijtzaal. Ik had me vooraf niet zo’n voorstelling gemaakt van het ontbijt, maar het valt zeker niet tegen! Een buffet met verschillende broodjes, croissantjes, yoghurt, fruit en koffie. Bij weekendjes weg in een hotel kan ik altijd erg genieten van het ontbijtbuffet, dus dat we dat nu twee weken in onze vakantie in een appartementje hebben is helemaal super! Ook de meiden genieten er van.

Het ontbijtbuffet waar we de komende twee weken iedere morgen van mogen genieten
Het ontbijtbuffet waar we de komende twee weken iedere morgen van mogen genieten

Na het ontbijt verplaatsen we ons richting zwembad. Het zwembad is heerlijk rustig met volop ruimte om een plekje op de ligbedden te zoeken. Afwisselend vermaken we ons in het zwembad of lezen een boekje langs de kant. Na een paar uurtjes wordt het tijd om uit de zon te gaan. We besluiten dat we eens gaan kijken of we een leuk strandje kunnen vinden. Niet zozeer om nu al op het strand te gaan liggen, maar wel om vast een plek te hebben voor de komende dagen.

Sarah, Joke & Lotte in het zwembad
Sarah, Joke & Lotte in het zwembad

Via het navigatiesysteem kies ik een weggetje ten noorden van Cecina dat dicht bij de zee komt. Als we daar dan zijn kunnen we vast wel iets vinden. Zo gezegd zo gedaan en we rijden richting Cecina. Na ongeveer een klein half uurtje bereiken we het punt dat ik op de kaart aangegeven had. We rijden een stukje door op zoek naar een ‘parcheggio’ (parkeerplaats). We vinden er eentje en zetten de auto neer. Als we het strand op lopen blijkt dit strand behoorlijk vol gepakt te zitten met strandstoelen en parasols. Er loopt een hele baan met een soort bouwwerk dat als overkapping werkt. Onder die overkapping staan strandstoelen. Een beetje vol en niet echt gezellig. Vlak aan het strand staat een verkooptentje vol bikini’s. Sarah wil wel even met haar voetjes in het water en dat mag. Lotte vind de golven nog een beetje eng en kijkt van een afstandje.

Sarah even met haar voetjes in de zee
Sarah even met haar voetjes in de zee

Nee dit strand gaat niet onze vaste plek worden. We besluiten nog wel even wat te drinken te halen en dan weer verder te gaan. We lopen het strandtentje in en daar zie ik dat ze slush puppy verkopen. Er is keuze uit wit, groen en cola-kleur. Rood, wit & groen was meer Italiaans geweest ;-). De meiden willen cola-smaak en ik kies een groene. De man blijkt me niet helemaal goed begrepen te hebben en tapt twee groene, maar dat is zo hersteld door het bekertje bovenin weer leeg te gooien. We zoeken een plekje op het terras en genieten van de verkoelende smaak van de slush. Mijn slush blijkt menthol smaak te hebben. Even wennen, maar wel erg verkoelen. Als ik halverwege ben roept Lotte: “He pappa je tong is helemaal groen!” 😀

“Papa je tong is helemaal groen!”

Ik tik nog een ander weggetje aan dat zuidelijker van Cecina ligt. Het blijkt uiteindelijk wel een erg eind uit de richting te zijn, want we zijn bijna 40 minuten onderweg. Het strand is er wel mooier. Wat uitgestrekter en ruimer opgezet. Joke springt met de meiden over de golven en ik breng ze in beeld. Een leuk strand dus, maar wel een beetje te ver weg om vaker heen te gaan. We zullen dus nog even moeten blijven zoeken om een geschikt strandje te vinden.

Joke en de meiden springen over de golven
Joke en de meiden springen over de golven

We kopen bij een lokaal winkeltje een mooie strandvoetbal voor Lotte en rijden dan terug naar het appartement. Daar eten we weer een salade met een broodje en roerei als avondmaaltijd. Als de meiden in bed liggen schrijf ik mijn eerste reisverslag. Helaas blijkt er op mijn eigen website iets mis, waardoor ik het verslag daar niet kan posten. Gelukkig kan ik een WordPress account aanmaken en plaats ik daarop het bericht, zodat ik toch meteen met de wereld kan delen hoe geweldig de eerste dag al was. Ook vandaag was het weer genieten. Morgen kiezen we voor een rustig dagje aan het zwembad.

Onze avondmaaltijd
Onze avondmaaltijd

Vlak voor het slapengaan maken we een globale planning voor de komende dagen. Wat we in elk geval graag nog willen doen is: een bezoek brengen aan (de toren van) Pisa, een dagje naar Elba, een tochtje langs oude dorpjes in de omgeving, een bezoek aan een soort dinosaurusparkje en een mijnbouwmuseum. En natuurlijk tussendoor lekker luieren aan het strand of het zwembad.

Een reactie op “Vakantie Italië – Dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s