Center Parcs Hochsauerland 2011 (1)

Gisteren nog een zonovergoten verjaardag van Sarah gevierd en vandaag alweer de auto inpakken voor vakantie. Lekker een weekje Center Parcs Hochsauerland. We hadden een early check-in, waardoor we al om 13.00u het huisje in mochten. Het was drie uur rijden, dus besloten we ernaar te streven om 10.00u te vertrekken. En dat lukte!! 

De navigatie-cd van Duitsland in de lade en gaan met die banaan!  Omdat het de cd van Duitsland was kent hij alleen hoofdwegen van Nederland en dus pakt hij de navigatie pas vanaf de snelweg op. Eenmaal op de snelweg wil hij me richting Apeldoorn sturen, in plaats van richting Hengelo. Ik rijd toch maar gewoon richting Hengelo. Hoe eerder in Duitsland, hoe beter. Waarschijnlijk wilde hij me bij Arnhem de grens over sturen.

Al snel zijn we de grens over. Helaas blijken er echter wat nieuwe wegen aangelegd te zijn, die de navigatie nog niet kent. Maar met een beetje hulp van de uitgeprinte routebeschrijving komen we er wel. “Door Olsberg en vervolgens richting Winterberg”, staat er te lezen. Dus wij maar even Olsberg aanhouden als de navigatie weer even geen idee heeft waar we rijden. Dorpje in… flits! Oeps. Dat was een flitskast. En ik reed bijna 70, terwijl je 50 moest… ben benieuwd wanneer we daar een prent van gaan zien. Om vervolgens het dorpje via dezelfde weg uit te komen als waar we er in kwamen en weer op de nieuwe rondweg uit te komen. Dorpje dus voor niks ingereden… nou ja, om er even geflitst te worden dan.

Het laatste half uurtje vinden de meiden het niet leuk meer. “Het duurt zo lang papa”, klinkt het om beurten vanaf de achterbank. Maar dan zijn we er dan toch. Even door de check-in en we kunnen uitpakken bij ons huisje. Het is een Premium kindercottage met zowaar een verdieping.

Ons huisje de komende week

Als we alles uitgepakt hebben en ik een beetje gedut heb op de bank, gaan we op zoek naar de Market Dome. De meisjes hebben allebei van opa en oma weer een portemonneetje met muntjes gekregen voor de draaimolen. Ze kunnen hun hart ophalen, want er zijn er genoeg. Ze mogen even op de Winnie de Pooh-molen en de paardjes. De meiden vinden een hoekje met kleurpotloden en kleurplaten en nestelen zich op de stoeltjes. We besluiten op het terrasje ernaast plaats te nemen en een ijsje te bestellen. Ik neem een cocktailtje 

Weer terug bij het huisje spelen de meisjes even in het speeltuintje dat pal tegenover ons huisje ligt. En daarna achter het huisje in de zandbak. Het is echt een super huisje met een super ligging. In het huisje zelf een prachtige slaapkamer met een boomhut-achtig stapelbed en speelgoed. En er omheen dus een zandbak en een speeltuin.

Sarah van de glijbaan

Sarah wil bovenin het bed slapen en klimt er zelf in. Lotte vindt het spannend, maar wil toch wel graag in het onderste bed. Voor de zekerheid zetten we ook maar het kinderbedje op de kamer neer. Dat blijkt geen overbodige luxe, want op het moment dat we afscheid nemen wil Lotte toch liever in het kinderbedje. Toch een beetje te spannend nog, in een groot bed.

De meiden klimmen in het stapelbed

En Lotte ligt er nog niet in of Sarah wil toch liever beneden liggen. Maar als ze eenmaal liggen en weten dat dit hun plekje is, zijn ze ook zo vertrokken en liggen ze lekker te snurken. Papa en mama settelen zich op de bank met een lekker kopje thee en een Hanuta. Dit wordt vast een lekker weekje….

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s