Vakantie!

Joehoe!! Eindelijk hadden we dan weer vakantie! We waren er als gezinnetje echt aan toe. De laatste weken waren best hectisch en druk. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kleine meisjes.

We hebben in totaal drie weekjes vrij, waarvan het middelste weekje we naar Center Parcs in Frankrijk gaan! Daar hebben we allemaal ontzettend veel zin in. Zeker omdat we het al ruim een half jaar geleden geboekt hebben en we er dus al heel erg lang naar uit konden kijken.

Maar voordat we naar Frankrijk gingen hadden we eerst nog een leuk uitje met opa, oma en de kids tegoed. Net als vorig jaar gingen we naar de Koningin Julianatoren, omdat het daar gewoon geweldig is voor kleine kindjes. Sarah kon er al helemaal naar uitkijken om weer naar ‘de grote muis’ te gaan. Lotte zou dat gevoel nu ook zelf mogen beleven. Vorig jaar was ze natuurlijk wel mee, maar was ze nog te klein om er van te kunnen genieten.

We waren het park nog niet in of Lotte had al een ‘grote muis’ ontdekt. En nog één… en nog één. Heel snoezig rende ze van muis naar muis. En allemaal trots aanwijzen. Ook Sarah was helemaal enthousiast. Het weer zat niet echt mee. ’s Morgens regende het zelfs ook nog, dus besloten we maar meteen naar de eerste muizenshow te gaan. Dan konden we even binnen zitten. Ook bij die show keken beide meiden hun ogen uit. Zo leuk om te zien wat een jaar een verschil kan maken in beleving. Sarah kon nu ook al meer het verhaal volgen en zat vol interesse te kijken.

Joke, Lotte en Sarah kijken vol aandacht naar een pratende muis

Toen de show afgelopen was, was ook de regen gestopt. Daardoor was het meteen een stuk aangenamer en konden we met z’n allen genieten van de attracties die de ‘grote muis’ te bieden had. Lotte vond het prachtig om overal in te mogen, al was het in het begin nog wel even spannend.

Papa en Lotte in een helicoptertje

Later op de dag kwam het zonnetje zelfs nog even door. En zo werd het buiten toch best aangenaam. Samen met opa en Joke gingen de meisjes in de bootjes varen.

Opa met Sarah in een bootje

Uiteraard zijn er voor de meisjes lekkere patatjes om de dag compleet te maken. Opa en oma gaan nog even mee om thuis een kopje koffie te drinken. Met z’n allen kijken we terug op weer een geslaagd dagje Julianatoren.

Naar Frankrijk
En dan is alweer sneller dan je denkt donderdag: inpakdag. We proberen de spullen zo in te pakken dat we geen dakkoffer nodig hebben en uiteindelijk lukt dat ook nog! We hebben besloten om op vrijdag al zeer vroeg te vertrekken (4 uur ’s nachts), in de hoop dat het eerste deel van de reis de meisjes nog even lekker slapen. Voor onszelf gaat de wekker dus ook vroeg, maar op zich viel het opstaan reuze mee. We pakken de laatste spulletjes (babyfoon en knuffeltjes) van de kamers van de meisjes en dan is het tijd om de meisjes zelf te wekken. Zo ontzettend schattig hoe ze slaperig zich overgeven aan het aantrekken van een “reispakje”. Sarah slaapt zelfs nog gewoon door terwijl Joke haar de joggingbroek aantrekt. In de auto is Lotte al snel weer vertrokken. Niet veel later vallen ook de oogjes van Sarah toe.

Het is mistig onderweg en de navigatie heeft moeite om satellieten te vinden. Gelukkig werkt de ingebouwde navigatie in de auto mee en stellen we die in op Nancy (de ingebouwde navigatie kent alleen hoofdwegen in Europa). We rijden 2 uur door en wisselen dan snel om. Ik neem het stuur over van Joke en als we dan weer twee uur verder zijn worden de meisjes pas weer wakker. We zijn dan al lang en breed in het buitenland. Precies zoals we gehoopt hadden! Als de meisjes wakker zijn geven we ze even lekker de tijd om in een wegrestaurant in België te spelen. Ze vermaken zich en als we even later weer vertrekken mogen ze ‘televisie kijken’ op de portable dvd speler. Aardig volgens planning komen we dan rond 12:00u aan in Hattigny, het dorpje waar het compleet nieuwe Center Parcs Les Trois Forêts gebouwd is. Vanaf de heuvels kun je het al in de verte zien liggen. Heerlijk hoe het Franse landschap altijd al meteen een echt vakantiegevoel geeft.

Aangekomen bij het park geven we ons e-ticket af en worden we als vanzelf al in het Duits aangesproken. Blijkbaar hebben de Fransen zelf ook al begrepen dat Nederlanders over het algemeen niet zo best Frans spreken en Duits ze makkelijker afgaat. We krijgen ook een kaart van het park met Duitse legenda. We kunnen pas om 15.00u het park in dus we hebben even volop de tijd om vast wat plekjes te ontdekken. Als eerste gaan we naar de kinderboerderij, waar ook nog een grote speeltuin bij is. Helaas is de speeltuin zelf niet zo geschikt voor de allerkleinsten. De klimrekjes net iets te hoog en net iets teveel gevaarlijke gaten waar ze in kunnen vallen. De vermoeidheid begint inmiddels ook een beetje toe te slaan, zowel bij ons als bij de meisjes. Het is bijna half drie als we besluiten gewoon vast richting huisje te gaan. Omdat we de exacte route nog niet helemaal weten is het vlak voor drieën als we bij het huisje zijn. De digitale sleutel werkt echter nog niet. Gelukkig is er een schoonmaakster in het huisje naast de onze bezig en maakt ze de deur voor ons open. Ik haal de auto op en we laden alles uit. Joke heeft zowaar nog puf om ook meteen de koffers uit te pakken. Bij mij was die echt wel op.

We hadden bij de boeking al op het kaartje gekeken en een vast nummer van de cottage geboekt. Daarmee hadden we er eentje die dicht bij de kinderboerderij en het Market Dome ligt. Die afstanden vielen in de praktijk nog wel tegen. De kinderboerderij was goed te doen, maar de Market Dome was met twee kleine meisjes best een tripje. Zeker als ze, enthousiast als ze waren, steeds met een eigen willetje de andere kant op lopen dan papa en mama willen. Lotte heeft ook net ontdekt dat het wel erg leuk is om haar zus te imiteren, dus als die de andere kant op loopt doet Lotte dat ook en heeft ze ook nog eens de grootste lol.

Standaard ‘tussenstop’ voor de meisjes op weg naar het Market Dome: het brandpaaltje

Aan alles was te merken dat het een nieuw park was. Alles uiteraard nog pico bello in orde en een mooi gebouw als Market Dome. Daarin een aantal restaurantjes, een kleine supermarkt, een bakker en natuurlijk het zwembad Aqua Mundo. In dat zwembad brengen we bijna elke dag wel een behoorlijke tijd door. De meiden genieten volop en wat is er mooier voor ons als ouders dan om daar weer van te genieten.

Links het Market Dome en rechts het Aqua Mundo, beide architectonische hoogstandjes

Een leuk extraatje ontdekken we als we in de cottage uitzoeken hoe we Internet via WiFi kunnen krijgen. Volgens de info moet je gewoon naar een site gaan en de instructies volgen om je betaling te voldoen. Thuis had ik gelezen dat een week WiFi €24,95 zou kosten, maar als ik naar de site ga zie ik ook een button ‘Gratuit €0,00′ en Nederlander die ik ben besluit ik daar op te klikken. En tot mijn grote verbazing hebben we de hele week gratis Internet! Zo kijken wij ’s avonds als de meisjes liggen te slapen lekker wat programma’s via Uitzending Gemist.

Bijna elke ochtend gaan we eerst naar de bakker in het Market Dome. Deze heeft heerlijk verse broodjes en croissantjes. Lotte vindt vooral het mini-appelflapje erg lekker en Sarah is helemaal weg van de croissantjes. Papa en mama gaan voor de chocoladebroodjes. Jaja, na de vakantie gaan we echt weer op de calorietjes letten!

Bij de kinderboerderij is een groot gebouw waarin allemaal vermaak voor de kleintjes is. Zo is er een enorme vogelverschrikker waarin een prachtig klimrek is gebouwd. Sarah vindt het geweldig en klimt het hele ding door. Zo fantastisch om te zien hoe de kleine meisjes met de dag meer genieten en meer plezier uitstralen. Vooral bij Sarah zien we echt een enorme open blik in haar ogen, die we echt wel even gemist hebben. Je ziet gewoon dat ze helemaal ontspannen is en volop geniet van alle aandacht.

Sarah heeft in het klimrek de grootste lol

In het zwembad durven beide meisjes steeds meer. Sarah gaat op haar buik voorover de glijbaan af en Lotte komt ook steeds meer los. Eerst moest Lotte continu een handje voelen, maar naarmate de week vordert durft ze ook alleen rond te drijven in haar zwembandje.

De meiden gieten emmers water over papa heen

Op 12 september vieren we dat we 4 jaar geleden in Frankrijk getrouwd zijn, door lekker bij het Italiaanse restaurant te gaan eten. Het eten is niet denderend, maar het gezelschap wel. We hebben het heel gezellig en genieten van elkaar. Een romantisch dinertje met onze lieve schatjes erbij.

Lotte geniet van haar appelsap en de soepstengels
Mama en Sarah lachen naar papa

Uiteindelijk hebben we een heerlijke week vakantie gehad en is ook deze week weer omgevlogen. Voor we het goed en wel beseffen is het alweer de laatste dag. We pakken de auto al de avond van tevoren in, omdat de parkeerplaats toch dicht genoeg bij het huisje is. We besluiten na het inleveren van de sleutels nog even lekker met de meiden te gaan zwemmen en dan pas in de middag aan de terugreis te beginnen. Met een beetje geluk slapen dan de meisjes, moe van het zwemmen, eerst nog weer even. Helaas glijdt Sarah in het zwembad op weg naar de kleedkamers uit en krijgt een nare schaafwond. Het duurt echt even voor ze weer een beetje rustig is geworden, maar gelukkig kan ze het later een beetje van zich af zetten.

De terugreis verloopt in eerste instantie soepel. De navigatie stuurt ons anders terug dan heen, maar dat komt ook omdat we nu wel de losse navigatie direct kunnen gebruiken. Via een bijzondere route rijden we Duitsland in en komen we dwars door Saarbrücken heen. Na een laatste melding dat we de weg 14km moeten volgen loopt ie vast :-|. Ik heb echt even geen idee welke route hij gekozen zou hebben, maar gelukkig had ik van de ingebouwde navigatie nog een CD’tje van Duitsland liggen dus schakelen we die in. Maar de route gaat van de ene wegwerkzaamheid naar de andere en ontzettend moe komen we uiteindelijk bij een wegrestaurant aan. Daar eten we bratwurst mit pommes en vervolgen onze reis naar huis. Rond 22.15u zijn we dan weer thuis. Echt moe, maar wel heel erg voldaan over een heerlijke week Center Parcs Frankrijk. We zijn het er helemaal over eens dat we hier zeker nog een keer naar terug gaan. Misschien zelfs volgend jaar al wel…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s